WORLD OCEAN DAY
maandag 08 juni 2009

Ook krill gaat overbevissing tegemoet!
Dat het slecht gaat met de oceanen is niet nieuw, in 1970 werd daar al over geschreven. Nu bijna 40 jaar later gaan de alarmbellen pas goed rinkelen.
De oceaan is bijna leeg! Een kort verslag van een aantal gastsprekers deze dag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam;

Volgens Fabien Cousteau is de Orca in de oceaan als een parkiet in een kolenmijn en moeten wij ons grote zorgen maken.

Dos Winkel maakt enorme indruk met zijn boek "Wat is er mis met vis" waarin ook deskundigen aan het woord komen. Ieder jaar wordt er 150.000.000.000 kg (150 miljard) vis uit de oceanen gehaald. Gemiddeld is 75% van de populaties dan ook ernstig overbevist.

Prof. Dr. Micheal Braungart (cradle-to-cradle), die ons waarschuwt dat wij niet zien wat er allemaal op en in zee gebeurd en geloosd wordt. Zoals de plastic drab ter groote van Frankrijk en Spanje samen, die groter en groter wordt. Dat wij ons moeten realiseren dat 'ver van ons bed' straks wel heel dichtbij komt.

David Doubilet, onderwaterfotograaf van National Geographic, die de vissen tegenwoordig op zijn vingers kan tellen. Met het fotograveren van de onderwaterwereld wil hij de schoonheid en het belang van een gezonde oceaan laten zien.

Paul Watson van Sea Shepherd die hardop zegt dat een ieder met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel geen vis meer kan eten. Dat varkens en kippen meer vis (-meel) eten dan welk oceaandier dan ook. Dat wij ons moeten realiseren dat als de oceanen sterven wij ook sterven. De overheid doet niets en gaat door met de gesubsidieerde visvangst i.p.v. de oceanen beschermen.

Waarom ik dit allemaal vertel? Simpel, dolfijnen eten vis, het gaat niet goed met de dolfijn, als er dan ook nog eens een voedselprobleem bij gaat komen...


REACTIES

YvYfSI wow, awesome article.Thanks Again. Want more.
Geplaatst door matzcrorkz op 5 augustus 2014 om 19:37
IWozfh I am so grateful for your post.Really looking forward to read more. Cool.
Geplaatst door high quality backlinks op 18 juli 2014 om 20:38

PLAATS JOUW REACTIE

Naam:
Email: 
Tekst:
U kunt één of meerdere van onderstaande emoticons aan uw tekst toevoegen door
simpelweg op een emoticon te klikken.
T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316