THE COVE

In de jaren zestig was Richard O'Barry één van 's werelds grootste autoriteiten op het vlak van dolfijnentraining, door zijn werk op de set van de populaire TV-serie Flipper. Dag in dag uit, liet O'Barry de dolfijnen werken en hield hij de TV-kijkers tevreden. The Cove, de veelbekroonde documentaire geregiseerd door Louie Psihoyos, toont ons het ongelooflijke verhaal over hoe O'Barry, Psihoyos en een team van activisten, filmmakers en duikers op een geheime missie vertrekken. Met gevaar voor eigen leven dringt het team binnen in een verborgen lagune in Japan, om er een licht te werpen op een donker en dodelijk geheim. De mysteries waarop ze stuiten blijken slechts het topje van de ijsberg... The Cove brengt op een indrukwekkende wijze de verontrustende praktijken aan het licht van de internationale handel in dolfijnen.


Bekijk de trailer 'the cove'.

Teken de petitie: Teken de petitie om uw stem voor de dolfijnen te laten horen!

Teken ook 'The pledge': Teken 'The pledge' om uw stem voor de dolfijnen te laten horen!


Richard O'Barry

Richard O'Barry was destijds de trainer van 'Flipper'.
Door dit werk is zijn liefde voor dolfijnen groter geworden en zag hij in dat dolfijnen in gevangenschap niet kan gezien de behoeftes van deze dieren. Ook zag hij de hype rondom dolfijnen groeien en vecht hij tot op de dag van vandaag een strijd voor de vrijheid van de dolfijn.

Klik hier om te zien hoe Richard de film 'the cove' tot stand heeft weten te brengen.

Louie Psihoyos
Filmmaker Louie Psihoyos behoort tot werelds top-fotograven, heeft 18 jaar voor National Geographic gewerkt en onlangs zijn eerste film 'The Cove' gemaakt.
Een eco-thriller die niet vergeten zal worden.

Teken de petitie om uw stem voor de dolfijnen te laten horen!

Het team op locatie.

T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316