"THE COVE" IN JAPAN!
woensdag 07 juli 2010

Eindelijk is het zo ver, "The Cove" gaat uiteindelijk toch draaien in Japan, er zijn zelfs al een aantal bioscopen uitverkocht.

De Amerikaanse documentaire leidde tijdens het Tokyo International Film Festival afgelopen oktober tot veel commotie. De kritiek kwam met name van nationalistische groeperingen uit Japan, en de vissers uit Taiji dreigden met een rechtszaak. De film zou volgens nationalisten anti-Japans zijn. Enkele Japanse journalisten, academici en regisseurs riepen bioscopen op zich niet terug te trekken omdat The Cove juist ‘de zwakke positie van vrijheid van meningsuiting in Japan benadrukt’, meldt Reuters. Inmiddels werd bekend dat zeker 22 bioscopen de documentaire zullen vertonen.

In de Japanse bioscoopversie is een bericht toegevoegd waarin wordt gezegd dat de geďnterviewden noch tegen de dolfijnenjacht protesteren, noch deze praktijken steunen. Bovendien zijn de gezichten van de meeste Japanners in deze versie onherkenbaar gemaakt.Laten we hopen dat met dit goede nieuws het einde van de jacht nabij is.
REACTIES

MmKsCe Very informative article.Really looking forward to read more. Awesome.
Geplaatst door high quality backlinks op 19 juli 2014 om 06:50

PLAATS JOUW REACTIE

Naam:
Email: 
Tekst:
U kunt één of meerdere van onderstaande emoticons aan uw tekst toevoegen door
simpelweg op een emoticon te klikken.
T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316