VRESELIJKE OMSTANDIGHEDEN IN TURKSE DOLFINARIA AANGEKLAAGD
woensdag 04 augustus 2010

Turkse dierenactivisten roepen op tot een boycot van dolfinaria. Dolfijnen zwemmen er in badjes van 4 bij 4 meter, in water dat maar af en toe ververst wordt.

Ook toeristen klagen over de dieronwaardige leefomstandigheden in Turkse dolfinaria. "Er is geen enkele controle op de dolfinaria. De dieren leven in kleine baden, soms niet groter dan een kinderbad. Ze worden langzaam gek."

Dierenactiviste Ege Sakin, verbonden aan Haytap, de Turkse dierenrechtenorganisatie, is diep verontwaardigd. Dolfijnen zijn in Turkije overgeleverd aan eigenaren van dolfinaria en die zijn alleen op winst uit.

Honger als straf
Officieel beginnen de ondernemers geen dolfinarium, maar een rehabilitatiecentrum voor gehandicapten, vertelt Sakin. "Onder die noemer krijgen ze eenvoudig een vergunning. Vervolgens vragen ze 100 euro voor een half uurtje zwemmen met een dolfijn."

Het grootste deel van de dolfijnen die 'optreden' in Turkse shows is in het wild gevangen. Sommige dolfijnen komen uit Japan. Turkse ondernemers betalen duizenden euro's per stuk voor de dieren. Sakin: "De dieren worden getraind met honger als strafmiddel. Dolfijnen hebben een tere huid, de nagels van de volwassenen en kinderen beschadigen de dieren, waardoor ze allerlei infecties krijgen."

Gaia
Ook toeristen hebben al verschillende malen geklaagd over de erbarmelijke omstandigheden in dolfinaria. Touroperators zoals Thomas Cook en TUI in Groot-Brittannië en Duitsland weigeren inmiddels nog Turkse 'dolfijnexcursies' aan hun gasten te verkopen. Thomas Cook België doet dat nog wel, maar enkel in Marmaris, waar de dolfijnen in bassins op zee worden gehouden.

Michel Vandenbosch van Gaia steunt zijn collega's van Haytap. "Die wilde dolfijnen die in Japan worden aangekocht, zijn de sukkelaars die te zien waren in de met een Oscar bekroonde film 'The Cove' van oud-Flippertrainer Richard O'Barry."

GPD, KMA 04/08/2010


REACTIES

4gQO5C Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about sex.
Geplaatst door suba suba op 7 november 2019 om 10:46
zin5FV Major thanks for the article.Really looking forward to read more. Keep writing.
Geplaatst door see pron op 21 december 2018 om 02:07
pIvrpE Looking forward to reading more. Great blog post.Much thanks again. Really Great.
Geplaatst door matzcrorkz op 6 augustus 2014 om 06:51
HwGWaY Im grateful for the article post.Much thanks again. Really Great.
Geplaatst door link building op 19 juli 2014 om 06:48

PLAATS JOUW REACTIE

Naam:
Email: 
Tekst:
U kunt één of meerdere van onderstaande emoticons aan uw tekst toevoegen door
simpelweg op een emoticon te klikken.
T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316